Chcete, aby vaše svatba byla nezapomenutelná?
A mluvilo se o ní ještě hodně dlouho? To zajistí perfektně vyladěné menu! U nás ve Ville Hrdlička proběhla řada akcí. Z vlastní zkušenosti vám tedy mohu potvrdit, že mít v týmu profi catering, vám ušetří nejen čas, ale zažijete i kulinářský zážitek. Kde však najít dodavatele, který se o vše postará? Nechte si od nás doporučit a představit jednoho z našich dodavatelů. Vyzpovídali jsme pro vás Martina Dvořáka z firmy CATERING Landa & Dvořák.
Pane Dvořáku, s panem Landou vlastníte cateringovou firmu. Kdy a jak vaše společná firma vznikla?
S panem Landou se známe od roku 2008. O nápadu, propojit moje zkušenosti a jméno nejlepšího řezníka v okrese, jsme se bavili minimálně pět let. Finální dohoda přišla až roku 2017, při dostavbě řeznictví v České Lípě, čímž jsme vyřešili i prostor, kde bude mít naše firma zázemí.
Co všechno děláte a zajišťujete?
● Catering
● Bistro U Řezníka
● Výrobu hotových jídel do skla
Pokud je volný termín, myslím, že co se týče gastronomie, dokážeme téměř vše. Letos v březnu jsme otevřeli v České Lípě ještě bistro U Řezníka, takže se naše kapacity na catering navýšily.
Ve Vašem portfoliu služeb jsou i svatby. Můžeme se zeptat, co všechno dokážete na svatby připravit?
Razím heslo, že svou práci mají dělat profesionálové ve svém oboru, proto se věnujeme převážně gastronomickým službám.
Standardem je samozřejmě příprava svatební tabule, zapůjčení inventáře, stanů, chladících aut, personálu atd. Výzdobu, květiny a program, rád přenechám svatebním koordinátorům, kteří se této činnosti věnují na plný úvazek.
Kolik svateb jste už připravovali?
Letos už jsme načali druhou stovku, za což jsem rád.
Svatba a vše kolem ní je pro novomanžele důležitou životní událostí. Nadarmo se neříká, že láska prochází žaludkem. Zní to jako klišé, ale dobré jídlo, dostatek pití a skvělá zábava udělá z každé akce nezapomenutelnou.
Hodně dbáme na osobní přístup, takže postup je následující:
Týden před akcí se ještě upřesňují počty, popř. dělají drobné změny v menu. Většinou se jedná o tři osobní schůzky a deset e-mailů.
Plníte většinou přání snoubencům nebo za vámi přicházejí s prosbou o radu a vy sestavujete menu jim?
Snažíme se jejich přání, chutě zakomponovat do menu. Doporučíme, jak pozvednout a zpestřit menu. Vše musí fungovat jako celek. Podle počtu osob, místa konání svatby, a podle složení hostů jim nabídnu 2 až 3 varianty, ze kterých si určitě vyberou. Jak jsem již uváděl, preferuji osobní schůzku.
Co je vaše konkrétní doporučení pro svatební menu, máte nějaké své zaručené favority nebo přímo vaše vlastní jídlo?
Vařili jsme od humrů a krevet po vepřovou se zelím a knedlíkem, vždy záleží na přání klientů. Jelikož naše firma vznikla ze spojení kuchař-řezník, nabízí se, že menu musí obsahovat kvalitní maso.
Na jakých místech připravujete občerstvení? Vzpomenete si na nějaké hodně originální místo, na kterém jste pracovali? Máte nějaká svoje oblíbená místa?
Za tři roky jsme toho sjezdili opravdu hodně, od Hartigovského paláce v Praze, letiště až po roubenku ve Cvikově. Catering totiž zvládá zajistit svatební hostinu na neobvyklých a různě dostupných místech.
Každé nové místo, kde jsme nebyli, je pro mě výzva.
Ve Ville Hrdlička jsou také pěkné akce, rád se k vám vracím. Je to krásné místo v centrum města. Pro mě Děčínská ulice je „skoro přes zahradu“. Už jsme společně několik akcí realizovali. Svatební hostiny nebo zahradní grilování u vily.
Každou akci osobně zkontroluji nebo jsem na ni přítomen.
Vzpomenete si na nějakou konkrétní svatbu na kterou jste připravovali něco hodně originálního, co vás moc bavilo?
Každá svatba je originál, není fér vyzvedávat nějakou konkrétní.
Stalo se vám někdy, že vám snoubenci/ pořadatelé akce zrušili objednávku těsně před svatbou? Nebo udělali nějaké větší změny?
Svatby se plánují klidně rok předem, nestává se to, i když rozchod snoubenců měsíc před svatbou jsme už taky zažili. Těsně před svatbou se mírně mění pouze počty lidí, menu je už týden před akcí uzavřené.
Loňský rok byl výjimkou, hodně svateb se přesunulo kvůli Covidu, ale až na jednu se všechny podařilo realizovat.
Dostali jste někdy od svatebčanů/hostů akce nějakou nezapomenutelnou zpětnou vazbu na vaši práci, na kterou nezapomenete?
Největší pochvalou pro nás je, když si svatební host u nás objedná vlastní svatbu. Děje se to poměrně často, tudíž jsem na svůj personál náležitě hrdý. Dále jsem rád, že si nás firemní klienti objednávají i na soukromé akce.
Co plánuje vaše firma tento rok a co v příštích letech?
Prioritou je udržet všechen personál. Osobně si myslím, že následující dva roky se budeme chtít dostat na čísla z roku 2019.
Moc děkuji Martinovi za rozhovor. Věřím, že se našim čtenářům bude líbit a přejeme hodně spokojených strávníků.
Shrnutí Villy Hrdlička:
Zaujala Vás nabídka cateringu? Myslíte si, že je to přesně to, co hledáte? Tak neváhejte a obraťte se na nás, Villu Hrdlička, nebo přímo na Martina Dvořáka. Pokud máte pocit, že Vám svazuje ruce rozpočet, možná budete mile překvapeni, co vše je možné. Tak vzhůru do toho!
● Nebojte se oslovit profesionály, jsou tu od toho, aby vám připravili perfektní pohoštění.
● Že je to drahé? To je omyl, v porovnání s úsporou času a ušetřených starostí, se to vyplatí.
● Nevíte, koho oslovit? V článku najdete návod, co můžete od dodavatelů očekávat, na co se připravit.
Kateřina Skočdopole, tým Villy Hrdlička.